LinkedIn

Kinder- & Jongerenpagina

Voor de kanjers!
He kanjer, Heb je het moeilijk? Ben je bang of boos of misschien wel verdrietig?
Weet je het allemaal even niet meer? Ben je aan het zoeken naar je zelf, naar wie je bent, naar wat je bent en nog veel meer? Vind je iets heel moeilijk? Zie je ergens tegen op? Zit je niet lekker in je vel? Wil je het wel veranderen, maar lukt het je nog niet? Weet dan dat je het niet alleen hoeft te doen. Dat je hulp mag vragen. Door samen aan de slag te gaan, vanuit jouw talent en je eigen kracht leer je weer te stralen, te leven met lef en te zijn wie je bent, een kanjer met kwaliteiten!

Je hoeft het niet alleen te doen
Soms wil je iets wel veranderen, maar lukt het nog niet alleen, weet dan dat je hulp mag vragen, dat het slim is om hulp te vragen en dat dat niet iets is om je voor te schamen, of alleen iets is voor kleine kinderen, maar juist iets is om trots op te zijn. In die situaties kan met LEF! je het steuntje in de rug geven dat je nu wel kunt gebruiken en verdiend hebt, gewoon voor even. Met LEF! loopt kortdurend met je mee en helpt je omgaan met je vraag/ de situatie, helpt je weer prettig te voelen, helpt je te (her)ontdekken wat een kanjer je bent. Afhankelijk van je leeftijd praat met LEF! daarvoor eerst met je ouder(s)/verzorger(s) en dan kom jij. Ben je 16 jaar of ouder dan kun je jezelf aanmelden. Samen gaan we op zoek naar wat er eigenlijk precies aan de hand is. Als dat helder is, maken we een plan waar we aan gaan werken, waar we heen willen en hoe we dat gaan doen. Zodat je kan leren hoe met je vraag om te gaan, ervan af te komen of het te veranderen. En zeg nou eerlijk, een eigen coach is best cool.

Samen op ontdekkingsreis
Eigenlijk gaan we samen op weg naar jouw doel, jouw bestemming en dat kan op veel verschillende wijzen, door te praten, te werken met gedachten en overtuigingen, te tekenen, te knutselen, te kleien, het maken van een moodboard, het schrijven van verhalen, lezen, tot wandelen, tot het doen van oefeningen, tot rollenspelen, tot het werken uit een werkboek tot…eigenlijk zijn de mogelijkheden eindeloos, we kiezen wat bij jou past en waar jij baat bij hebt. En bij dit alles leer je geen trucjes, ik vertel je niet wat je moet doen, want in feite weet je dat zelf veel beter dan wie dan ook en wat jou daarbij helpt, wat voor jou belangrijk is en waar jij op kan vertrouwen, dat gaan we samen ontdekken.

Belangrijk om te weten
- Is dat er geen goed of fout is
- Jouw eigen mening oké is
- Dat als je het niet weet, je dat gewoon mag zeggen
- Dat je mag zijn wie je bent
- Dat je goed bent zoals je bent, met al je plussen en minnen
- Dat je mij kunt vertrouwen en dat ik, datgene wat jij mij vertelt, niet zonder overleg met jou aan je ouder(s)/verzorger(s)/
school/arts/anderen vertel. Uiteraard mag jij natuurlijk wel met hen delen wat jij wilt delen.

Hoe vaak kom je en wanneer?
Hoe vaak je komt, hangt af van wat er precies aan de hand is en wat je nodig hebt om het weer zelf te kunnen, want dat is wat je leert-het weer zelf te doen. Maar gemiddeld zien we elkaar 6-8 keer en dan 1x per week/1x per 1,5-2 weken een uur. Soms krijg je ook wat oefeningen voor thuis mee zodat je weer verder op weg kunt richting je doel. In de schoolvakanties zien we elkaar niet, dan zijn wij allebei vrij.

En je ouder(s)/verzorger(s)?
Als je nog geen 16 jaar bent, praat ik af en toe met je ouder(s)/verzorger(s) over hoe het met je gaat en hoe zij je het beste kunnen helpen. Ik hoor dan terug hoe het thuis en op school of de sport met je gaat. Zoals gezegd vertel ik ze geen dingen die jij hebt gezegd zonder overleg met jou.

En school?
Soms komt het voor dat ik kom kijken in de klas of dat wij samen met de juf-meester/docent gaan praten omdat er een probleem is op school of in de klas dat je niet alleen kunt oplossen. Samen bespreken we hoe we dit gaan aanpakken en of je ouder(s)/verzorger(s) er ook bij zijn.